Προσθήκη και αφαίρεση bindings στον DHCP Server 2016

Ο server που έχετε ρυθμίσει να έχει πλέον και το ρόλο του DHCP server, πολύ πιθανόν να έχει δύο ή και περισσότερους προσαρμογείς δικτύου (network adapters). Από προεπιλογή, όλοι οι προσαρμογείς που έχουν ρυθμιστεί με μία private στατική IP μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να απαντούν σε αιτήματα DHCP από τους clients. Για το λόγο αυτό, ενδεχομένως να μην εμφανίζεται κάποιος προσαρμογέας στη λίστα αν δεν έχει στατική IP.

Μπορείτε να επιλέξετε ποιοι προσαρμογείς δικτύου θα υποστηρίζουν τον DHCP server μέσα από τα Server Bindings που θα βρείτε στην κονσόλα του DHCP. Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τα bindings του DHCP server με τους προσαρμογείς δικτύου.

Προσθήκη ή αφαίρεση bindings στον DHCP Server 2016

Ανοίξτε τη διαχειριστική κονσόλα του DHCP, πατήστε δεξί κλικ στον DHCP server που θέλετε να ρυθμίσετε και έπειτα στην επιλογή Add/Remove Bindings.

Προσθήκη και αφαίρεση bindings στον DHCP Server 2016

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε ποιοι από τους προσαρμογείς δικτύου θα συνδεθούν με τον DHCP server, τόσο για τις IPv4 όσο και για τις IPv6 διευθύνσεις.

Προσθήκη και αφαίρεση bindings στον DHCP Server 2016

Τέλος, πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.