Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Μία από τις συχνές διαχειριστικές ανάγκες του WSUS Server είναι η έγκριση των διαθέσιμων ενημερώσεων έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εγκατάστασης στους εκάστοτε clients.

Η έγκριση των ενημερώσεων αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους διαχειριστές καθώς έχουν τη δυνατότητα να εγκρίνουν τις ενημερώσεις για ένα μικρό δοκιμαστικό μέρος της υποδομής και εφ’ όσον όλα λειτουργούν ορθά, τότε να προχωρήσουν στην έγκριση για όλη την υπόλοιπη υποδομή.

Έτσι, μπορούν να αντιμετωπιστούν, πιο έγκαιρα και αποτελεσματικά, τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργηθούν κατά την εγκατάσταση των ενημερώσεων. Καλώς ή κακώς, τέτοιους είδους προβλήματα είναι μια πραγματικότητα.

Συνήθως, η έγκριση των ενημερώσεων γίνεται χειροκίνητα. Ο διαχειριστής αφιερώνει χρόνο να ελέγξει τις διαθέσιμες ενημερώσεις και έπειτα εγκρίνει ή απορρίπτει τις ενημερώσεις που θα εφαρμοστούν στους clients. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης έγκρισης ενημερώσεων με βάση τους κανόνες που θα ορίσετε.

Έγκριση και διάθεση ενημερώσεων μέσω του WSUS 2016

Αφού ανοίξετε τη διαχειριστική κονσόλα του WSUS, πατήστε στην κατηγορία Update. Εδώ, εμφανίζεται μία σύνοψη της κατάστασης των ενημερώσεων. Όπως θα δείτε, οι επιμέρους ενότητες διαχωρίζονται σε All Updates, Critical Updates, Security Updates και WSUS Updates.

Η έγκριση των ενημερώσεων έτσι ώστε στη συνέχεια να διατεθούν στους clients γίνεται μέσα από αυτές τις ενότητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα δούμε πώς γίνεται η έγκριση για μία ενημέρωση.

Από την ενότητα All Updates, πατήστε δεξί κλικ σε μία ενημέρωση και έπειτα στην επιλογή Approve.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε για ποια computer groups θα εγκριθεί η ενημέρωση που επιλέξατε πατώντας στην επιλογή Approve for Install. Ως προεπιλογή είναι ενεργοποιημένο το All Computers, ωστόσο μπορείτε να εγκρίνετε την ενημέρωση για κάθε group ξεχωριστά. Αυτό εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τη δικές σας πρακτικές.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Στη συνέχεια, εμφανίζεται το παράθυρο προόδου της έγκρισης με το αντίστοιχο μήνυμα επιτυχίας. Πατήστε στο κουμπί Close για να κλείσετε το παράθυρο.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Αυτή είναι μία τυπική περίπτωση έγκρισης των ενημερώσεων χειροκίνητα έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασής τους στους WSUS clients.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν δε θέλετε να εγκρίνετε τις ενημερώσεις χειροκίνητα, μπορείτε να ρυθμίσετε ορισμένους κανόνες αυτόματης έγκρισης σύμφωνα με τις παραμέτρους που θα δηλώσετε.

Ρύθμιση κανόνων αυτόματης έγκρισης ενημερώσεων

Στο παράθυρο της διαχειριστικής κονσόλας του WSUS, μεταβείτε στην κατηγορία Options και πατήστε στην ενότητα Automatic Approvals.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, στην καρτέλα Update Rules, υπάρχει ήδη ένα προκαθορισμένος κανόνας με το όνομα Default Automatic Approval Rule, ο οποίος είναι απενεργοποιημένος.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Για να δημιουργήσετε ένα νέο κανόνα, πατήστε στην επιλογή New Rule.

Εδώ, η ρύθμιση του κανόνα γίνεται σε τρία βήματα. Πρώτα επιλέγετε μία ή περισσότερες από τις ιδιότητες των ενημερώσεων, στη συνέχεια την ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί (πχ. έγκριση) και τέλος, δηλώνετε το όνομα του κανόνα.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Πατώντας σε κάθε έναν από τους συνδέσμους με τον μπλε χρωματισμό, εμφανίζονται οι αντίστοιχες ιδιότητές του.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη έγκριση για όλα τα security updates που θα είναι διαθέσιμα από εδώ και στο εξής για τα computer groups που επιλέξατε, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Τέλος, στην καρτέλα Advanced μπορείτε να ρυθμίσετε αν οι ενημερώσεις για τον ίδιο τον WSUS Server θα εγκρίνονται αυτόματα και τον τρόπο που θα εγκρίνονται τα revisions των ενημερώσεων. Ως προεπιλογή, αυτές οι ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένες και καλό θα είναι να τις διατηρήσετε έτσι.

Έγκριση ενημερώσεων στον WSUS 2016

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.