Αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε πώς γίνεται η εγκατάσταση των VMware Tools σε ένα Windows VM. Καθώς περνάει ο καιρός, νέες ενημερώσεις τόσο για το VMware Workstation όσο και για τα VMware Tools θα γίνονται διαθέσιμες και καλό θα είναι να προχωράτε στην αναβάθμισή τους.

Αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Η διαδικασία αναβάθμισης των VMware Tools είναι αρκετά εύκολη και απλή όπως ακριβώς ισχύει και με την αρχική εγκατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει διαθέσιμη μία νέα έκδοση των VMware Tools τότε καθώς ξεκινά το VM θα εμφανιστεί στην status bar στο κάτω μέρος της οθόνης, η επιλογή για ενημέρωση των VMware Tools.

Αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Πατώντας στην επιλογή Update Tools θα φορτωθεί αυτόματα ο εικονικός δίσκος εγκατάστασης μέσα από τον οποίο μπορείτε να τρέξετε το Setup.exe για να αναβαθμίσετε τα VMware Tools του VM. Εναλλακτικά, αν έχετε κλείσει τη status bar, μπορείτε να φορτώσετε το δίσκο πατώντας στην επιλογή Update VMware Tools του μενού VM.

Αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει ο οδηγός εγκατάστασης και στο τέλος θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε το VM για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των VMware Tools.

Αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Μα καλά, θα κάνουμε αυτή τη διαδικασία για κάθε Windows VM κάθε φορά που υπάρχει νέα έκδοση; Δε μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε κάπως τη διαδικασία; Φυσικά!

Υπάρχει η δυνατότητα να ορίσουμε την αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools είτε για όλα τα VMs (global setting) είτε για κάθε VM ξεχωριστά (per VM setting).

Για να ορίσουμε την αυτόματη αναβάθμιση για όλα τα VMs, θα χρειαστεί αρχικά να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις του VMware Workstation, πατώντας στην επιλογή Preferences του μενού Edit.

Αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Στη συνέχεια, στο παράθυρο των γενικών ρυθμίσεων, μεταβείτε στην ενότητα Update και ενεργοποιήστε την επιλογή Automatically update VMware Tools on a virtual machine.

Αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θα υπάρχει διαθέσιμη μία νέα έκδοση των VMware Tools τότε θα αναβαθμίζεται αυτόματα σε όλα τα VMs (που έχουν ενεργοποιημένο το γενικό setting που θα δούμε στη συνέχεια).

Από την άλλη μεριά, αν δεν επιθυμείτε την αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools για όλα τα VMs αλλά να έχετε τη δυνατότητα επιλογής σε ποια VMs θα γίνεται αυτό, τότε θα χρειαστεί να αλλάξετε την αντίστοιχη ρύθμιση του εκάστοτε VM.

Αρχικά, ανοίξτε το μενού VM και πατήστε στην επιλογή Settings.

Αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Στο παράθυρο ρυθμίσεων του VM, μεταβείτε στην καρτέλα Options και έπειτα στην ενότητα VMware Tools. Εδώ, όπως θα δείτε υπάρχουν 3 επιλογές σχετικά με την αναβάθμιση των VMware Tools.

Update manually, που σημαίνει ότι ακόμη και αν έχετε ενεργοποιήσει το γενικό setting, η αναβάθμιση των VMware Tools θα γίνει χειροκίνητα μόνο όταν εσείς το επιλέξετε.

Update automatically, που σημαίνει ότι η αναβάθμιση θα γίνεται αυτόματα ακόμη και αν δεν έχετε ενεργοποιημένο το γενικό setting.

Use application default, που σημαίνει ότι η αναβάθμιση εξαρτάται από το αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι το γενικό setting.

Αυτόματη αναβάθμιση των VMware Tools σε Windows VM

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.