Σφάλμα κατά το άνοιγμα του WSUS MMC Snap-in

Ήταν μία τυπική ημέρα πειραματισμού και δοκιμών στο homelab μου. Αυτό που δοκίμαζα ήταν να αλλάξω τα ονόματα υπολογιστή (hostnames) ορισμένων VMs με Windows Server 2016 για να ελέγξω αν και τι προβλήματα προκύπτουν. Σε γενικές γραμμές, όλα φαίνεται ότι δούλευαν μια χαρά.

Ωστόσο, όταν άνοιξα την κονσόλα του WSUS από τον Windows 10 υπολογιστή (που έχει εγκατεστημένα τα εργαλεία RSAT), συνάντησα το παρακάτω σφάλμα.

Σφάλμα κατά το άνοιγμα του WSUS MMC Snap-in

An unexpected error occured.
An unexpected error occurred in the WSUS snap-in. The snap-in will be unloaded.

Click the Unload WSUS Snap-in button to allow MMC to unload the Snap-in. MMC will ask you if you would like to report this error to Microsoft.

Ωραία, και μόλις σκεφτόμουν ότι όλα πήγαν καλά.

Πατώντας στο κουμπί Unload WSUS Snap-in φαίνεται ότι πάει να φορτώσει κάτι αλλά δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Αν και το είχα αφήσει για αρκετή ώρα, φαίνεται σα να έχει κολλήσει. Κατά τ’ άλλα, ο WSUS server συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά. Το πρόβλημα εντοπιζόταν μόνο στο snap-in.

Αν το γκουγλάρεις, υπάρχουν διάφορες λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ωστόσο, στη δική μου περίπτωση, φαίνεται ότι το MMC snap-in είχε καταστραφεί (corrupt). Οπότε, αυτό που έκανα ήταν το εξής.

Πήγα στο φάκελο %AppData%\Microsoft\MMC και διέγραψα το αρχείο wsus.

Σφάλμα κατά το άνοιγμα του WSUS MMC Snap-in

Στη συνέχεια, απλά άνοιξα ξανά την κονσόλα του WSUS από τον Server Manager, συνδέθηκα στον WSUS server και όλα δούλευαν πλέον μια χαρά.

Σφάλμα κατά το άνοιγμα του WSUS MMC Snap-in

Ελπίζω να σας γλύτωσα λίγο χρόνο σε περίπτωση που συναντήσετε το ίδιο σφάλμα στον WSUS.

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.