Εγκατάσταση των RSAT στα Windows 10

Τα εργαλεία Remote Server Administration Tools (RSAT) μας βοηθούν στην απομακρυσμένη διαχείριση των Windows Servers μιας επιχείρησης. Μετά την εγκατάστασή τους θα έχετε στον Windows 10 υπολογιστή σας αρκετά από τα διαχειριστικά εργαλεία που υπάρχουν σε έναν Windows Server όπως Server Manager, Active Directory tools, DNS, Group Policy, FSRM, DFS, κλπ. Ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διαχείριση των Core εκδόσεων του Windows Server.

Τα εργαλεία RSAT είναι διαθέσιμα δωρεάν από τη Microsoft για 32-bit και 64-bit εκδόσεις των Windows 10 Pro, Enterprise και Education. Δε μπορείτε να τα εγκαταστήσετε στην έκδοση Home των Windows 10. Τα RSAT διατίθενται μόνο στην αγγλική γλώσσα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει απαραίτητα να έχετε εγκατεστημένο το Αγγλικό πακέτο γλώσσας (En – United States) στον υπολογιστή σας πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Διαφορετικά, η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί αλλά δε θα εμφανίζεται η λίστα των RSAT στα Windows Features.

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης θα χρειαστεί να απεγκαταστήσετε οποιαδήποτε προηγούμενη μπορεί να υπάρχει στον υπολογιστή σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσα από το ιστορικό ενημερώσεων του Windows Update.

Εγκατάσταση Remote Server Administration Tools (RSAT) στα Windows 10

Αρχικά, μεταβείτε στην ιστοσελίδα για να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση των Remote Server Administration Tools (RSAT) για τα Windows 10 επιλέγοντας μεταξύ 32- και 64-bit installer. Στην προκειμένη περίπτωση, κατέβασα το αρχείο WindowsTH-RSAT-WS2016-x64.msu το οποίο είναι κάτι λιγότερο από 100 MB.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι η Microsoft προτείνει:

  • Να εγκαταστήσετε το πακέτο RSAT_WS_1709 όταν διαχειρίζεστε Windows Servers με την έκδοση 1709
  • Να εγκαταστήσετε το πακέτο RSAT_WS2016 όταν διαχειρίζεστε Windows Server με παλαιότερη έκδοση από την 1709

Αφού τρέξετε τον installer θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να προχωρήσει η εγκατάσταση πατώντας στο κουμπί Yes.

Εγκατάσταση των RSAT στα Windows 10

Πατήστε στο κουμπί I Accept για να συνεχίσετε.

Εγκατάσταση των RSAT στα Windows 10

Η εγκατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγα λεπτά.

Εγκατάσταση των RSAT στα Windows 10

Και, αυτό ήταν, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε.

Όπως θα δείτε, στον φάκελο Windows Administrative Tools έχουν προστεθεί όλα τα εργαλεία για τη διαχείριση του Windows Server.

Εγκατάσταση των RSAT στα Windows 10

Για να καταργήσετε ένα ή περισσότερα εργαλεία των RSAT μπορείτε να το κάνετε μέσα από το παράθυρο των Windows Features των Windows 10. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται σε αυτή τη λίστα τα RSAT, η Microsoft προτείνει να εγκαταστήσετε το πακέτο εγκατάστασης για τον Windows Server (RSAT_WS2016). Το ίδιο θα χρειαστεί να κάνετε αν δεν εμφανίζεται το διαχειριστικό εργαλείο για τον DNS.

Στα Windows 10, με την εγκατάσταση των RSAT δε γίνεται αυτόματα και η εγκατάσταση των Hyper-V tools. Έτσι, για να διαχειριστείτε έναν Hyper-V host από τον υπολογιστή σας θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τα αντίστοιχα Hyper-V Management Tools από το παράθυρο των Windows Features.

Εγκατάσταση των RSAT στα Windows 10

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.