Σφάλμα 0x800F0954 κατά την εγκατάσταση του .NET Framework 3.5

Αν έχετε προσπαθήσει να εγκαταστήσετε το .NET Framework 3.5 (ή τις εκδόσεις 2.0 και 3.0 που περιλαμβάνονται στο ίδιο πακέτο) σε έναν Windows 10 υπολογιστή, πολύ πιθανόν να συναντήσατε το σφάλμα 0x800F0954. Και μάλλον γι’ αυτό το λόγο διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Σφάλμα 0x800F0954 κατά την εγκατάσταση του .NET Framework 3.5

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο WSUS Server δε διαθέτει αυτά τα Optional Features και έτσι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το ISO μιας εγκατάστασης των Windows 10 για να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του .NET Framework. Κοινώς, η διαδικασία ονομάζεται “install from media” αν θέλετε να την αναζητήσετε στο internet, όπως ακριβώς είχαμε κάνει και με τον Windows Server 2016.

Όταν χρησιμοποιούμε το γραφικό περιβάλλον για την εγκατάσταση των επιπλέον δυνατοτήτων στα Windows 10, όπως το .NET Framework, τότε αυτό επικοινωνεί πάντα με το Windows Update. Για να εξαναγκάσουμε την εγκατάσταση από το media, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το PowerShell ή τη γραμμή εντολών, ότι σας βολεύει καλύτερα.

Εγκατάσταση .NET Framework 2.0, 3.0 και 3.5 στα Windows 10 από media

Αρχικά, αποσυμπιέστε τα αρχεία από το ISO αρχείο εγκατάστασης των Windows 10 σε ένα τοπικό ή δικτυακό φάκελο και σημειώστε την τοποθεσία του. Ή αν είναι πιο εύκολο, απλά φορτώστε το (mount).

Στη συνέχεια, ανοίξτε το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή και πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή αντικαθιστώντας την τοποθεσία των αρχείων που αποσυμπιέσατε.

Add-WindowsCapability -Online -Name NetFx3~~~~ -Source D:\Sources\SxS

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το εργαλείο DISM για την ίδια ενέργεια.

DISM.exe /Onlne /Add-Capability /CapabilityName:NetFx~~~~ /Source:D:\Sources\SxS

Τέλος, μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι το .NET Framework έχει εγκατασταθεί πληκτρολογώντας την παρακάτω εντολή.

Get-WindowsCapability -Online -Name NetFx3~~~~

Αυτό ήταν. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι με το σφάλμα 0x800F0954 κατά την εγκατάσταση του .NET Framework στα Windows 10.

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.