Εγκατάσταση .NET Framework 3.5 στον Windows Server 2016

Αν και το .NET Framework 4.6 είναι ήδη προεγκατεστημένο στον Windows Server 2016, ορισμένες εφαρμογές απαιτούν ακόμη την έκδοση .NET Framework 3.5 που θα πρέπει να εγκαταστήσετε στον server.

Αν ο server έχει πρόσβαση στο internet, τότε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα γίνει αυτόματα η λήψη των απαραίτητων αρχείων για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν όμως δεν υπάρχει πρόσβαση, τότε θα συναντήσετε το σφάλμα 0x800f081f – Installation of one or more roles, role services, or features failed. The source files could not be found.

Εγκατάσταση .NET Framework 3.5 στον Windows Server 2016

Σε αντίθεση με την εγκατάσταση των υπόλοιπων features στον Windows Server 2016, η εγκατάσταση του .NET Framework 3.5 σε έναν offline server απαιτεί τη χρήση του δίσκου εγκατάστασης και συγκεκριμένα το φάκελο διανομής SxS. Οπότε, θα χρειαστεί είτε να αποσυμπιέσετε το ISO εγκατάστασης σε ένα τοπικό ή δικτυακό φάκελο είτε να τον φορτώσετε (mount) στο εκάστοτε μηχάνημα πριν προχωρήσετε στην εγκατάστασή του.

Εγκατάσταση .NET Framework 3.5 στον Server 2016 από το γραφικό περιβάλλον

Ακολουθήστε την κλασική διαδικασία εγκατάστασης ρόλων και δυνατοτήτων (Add Roles and Features) από τον Server Manager επιλέγοντας το NET Framework 3.5 Features στην ενότητα Features.

Εγκατάσταση .NET Framework 3.5 στον Windows Server 2016

Στο τελευταίο βήμα του wizard και πριν πατήσετε στο κουμπί Install, πατήστε πρώτα στην επιλογή Specify an alternative source path.

Εγκατάσταση .NET Framework 3.5 στον Windows Server 2016

Στο νέο παράθυρο, προσδιορίστε στο πεδίο path την τοποθεσία που βρίσκεται ο φάκελος SxS του δίσκου εγκατάστασης. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι της μορφής D:\Sources\Sxs ή \\servername\iso\sources\sxs.

Εγκατάσταση .NET Framework 3.5 στον Windows Server 2016

Τέλος, προχωρήστε στην εγκατάσταση του .NET Framework 3.5 πατώντας στο κουμπί Install για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εγκατάσταση .NET Framework 3.5 στον Server 2016 από το PowerShell

Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή αλλάζοντας την τοποθεσία του φακέλου SxS του διακόπτη -Source με βάση τα δικά σας δεδομένα.

Install-WindowsFeature –name NET-Framework-Core –source <drive>:\sources\sxs

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή DISM είτε από το PowerShell είτε από τη γραμμή εντολών, αλλάζοντας και πάλι την τοποθεσία του φακέλου.

dism /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /all /Source:<drive>:\sources\sxs /LimitAccess

Αυτό ήταν! Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι για να βρείτε άκρη γιατί μπορεί να γίνει τόσο ‘δύσκολη’ η εγκατάσταση του .NET Framework 3.5 στον Windows Server 2016.

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.