Προσθήκη υπολογιστών στη λίστα TrustedHosts μέσω PowerShell

Όταν χρειαστεί να ενεργοποιήσουμε την απομακρυσμένη διαχείριση ενός υπολογιστή ή server μέσω του WinRM (Windows Remote Management), ιδιαίτερα σε ένα Workgroup περιβάλλον, θα πρέπει πρώτα να έχουμε προσθέσει τους υπολογιστές στη λίστα των TrustedHosts. Διαφορετικά, πολύ πιθανόν να συναντήσουμε σφάλματα κατά την επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Χρησιμοποιώντας το PowerShell, μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι τρέχουσες εγγραφές στο αρχείο TrustedHosts αλλά και πώς να προσθέσετε νέες εγγραφές ανάλογα με την περίπτωση. Θα χρειαστεί να είστε μέλος του Administrators group και να τρέξετε τις εντολές στο PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή για να πραγματοποιήσετε αλλαγές στο αρχείο.

Προσθήκη υπολογιστών στη λίστα TrustedHosts μέσω PowerShell

Προβολή της λίστας των TrustedHosts

Για να προβάλλετε τη λίστα των TrustedHosts που έχουν προστεθεί στο μηχάνημα, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή. Ως προεπιλογή, η τιμή του είναι κενή.

Get-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts

Προσθήκη όλων των υπολογιστών στη λίστα των TrustedHosts

Χρησιμοποιώντας το cmdlet Set-Item και το wildcard μπορείτε να προσθέσετε όλους τους υπολογιστές στη λίστα των TrustedHosts με την παρακάτω εντολή.

Set-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts -Value *

Προσθήκη όλων των υπολογιστών ενός Domain στη λίστα των TrustedHosts

Στην παρακάτω εντολή, αντικαταστήστε το .yourdomain.com με το δικό σας όνομα domain.

Set-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts *.yourdomain.com

Προσθήκη συγκεκριμένων υπολογιστών στη λίστα των TrustedHosts

Μπορείτε να προσθέσετε συγκεκριμένους υπολογιστές που θα επιλέξετε με βάση το όνομά του διαχωρίζοντάς τους με κόμμα (,) με την παρακάτω εντολή.

Set-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts -Value <ComputerName>,[<ComputerName>]

Όπου το ComputerName μπορεί να είναι της μορφής Server01 ή ComputerName.DomainName

Προσθήκη ενός υπολογιστή σε μία υπάρχουσα λίστα των TrustedHosts

Αν έχετε προσθέσει ήδη κάποιους υπολογιστές στη λίστα των TrustedHosts και θέλετε να προσθέσετε έναν υπολογιστή επιπλέον, χωρίς όμως να διαγραφούν οι προηγούμενες εγγραφές, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω μέθοδο. Αυτό γίνεται γιατί η λίστα των TrustedHosts ενημερώνεται με βάση την τελευταία εντολή προσθήκης που έχετε τρέξει κάνοντας overwrite τις προηγούμενες εγγραφές.

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα λίστα υπολογιστών των TrustedHosts σε μία μεταβλητή curList.

$curList = (Get-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts).value

Για να προσθέσετε έναν υπολογιστή στην τρέχουσα λίστα, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή δηλώνοντας τόσο τη μεταβλητή που δημιουργήσατε όσο και το όνομα υπολογιστή που πρόκειται να προσθέσετε.

Set-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts -Value "$curList, Server01"

Εναλλακτικά, για να αποφύγετε τη χρήση μεταβλητής, προσθέστε το διακόπτη -Concatenate στην εντολή Set-Item για να προστεθούν τόσο οι νέες όσο και προηγούμενες εγγραφές. Για παράδειγμα:

Set-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts -Concatenate -Value Server02

Προσθήκη υπολογιστών στη λίστα των TrustedHosts με την IP διεύθυνση

Ομοίως με τις προηγούμενες εντολές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία IPv4 ή IPv6 διεύθυνση. Στην περίπτωση της IPv6 θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση ανάμεσα στα [ ].

Set-Item WSMan:\localhost\Client\TrustedHosts -Value 10.10.10.1,[0:0:0:0:0:0:0:0]

Αυτό ήταν!

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.