Αλλαγή φακέλου backup στον DHCP Server 2016

Ως προεπιλογή, στον DHCP Server 2016, όλες οι ρυθμίσεις του που περιλαμβάνουν τα Scopes, τα Options, τα Leases, κλπ., αποθηκεύονται αυτόματα στον φάκελο C:\Windows\System32\DHCP\Backup. Αυτή η διαδικασία γίνεται αυτόματα κάθε 60 λεπτά, αν και μπορείτε να αλλάξετε το διάστημα αυτό.

Μέσα από τις ρυθμίσεις του DHCP Server μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο φάκελο που θα διατηρείται το αυτόματο backup των ρυθμίσεων, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αλλαγή φακέλου backup στον DHCP Server 2016

Ανοίξτε την κονσόλα διαχείρισης του DHCP, πατήστε δεξί κλικ στον server και έπειτα στην επιλογή Properties.

Αλλαγή φακέλου backup στον DHCP Server 2016

Εδώ, θα βρείτε τον τοπικό φάκελο που αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις του DHCP στο πεδίο Backup Path. Η προεπιλεγμένη τοποθεσία είναι η C:\Windows\System32\dhcp\backup.

Αλλαγή φακέλου backup στον DHCP Server 2016

Πατώντας στο κουμπί Browse έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο φάκελο αποθήκευσης. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστεί να συνδεθείτε (πχ. μέσω RDP) στον ίδιο τον DHCP Server. Διαφορετικά, ανοίγοντας την κονσόλα από τα RSAT, το κουμπί Browse θα είναι απενεργοποιημένο.

Επιπλέον, στο Backup Path θα πρέπει να δηλώσετε απαραίτητα έναν τοπικό φάκελο του server και όχι μία τοποθεσία δικτύου. Αν θέλετε να κρατάτε το backup των DHCP ρυθμίσεων του, τότε θα χρειαστεί να συμπεριλάβετε και αυτό τον φάκελο στο πλάνο του backup που χρησιμοποιείτε.

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.