Απενεργοποίηση του MapsBroker service στον Windows Server 2016

Αν διαχειρίζεστε Windows Servers με το γραφικό περιβάλλον (GUI) μέσα από τον Server Manager, τότε σίγουρα θα έχετε δει τις κόκκινες ενδείξεις ότι το service του MapsBroker με όνομα Downloaded Maps Manager έχει status Stopped και Start Type, Automatic (Delayed Start).

Αν παράλληλα είστε λιγάκι ψυχαναγκαστικοί και δε θέλετε να βλέπετε ‘αχρείαστα’ services να χαλάνε τη διάθεσή σας, τότε καλό θα είναι να το απενεργοποιήσετε μία και καλή μέσω PowerShell ή Group Policy. Τουλάχιστον αυτό έκανα στο δικό μου home lab γιατί μου έσπαγε τα νεύρα.

Απενεργοποίηση του MapsBroker service στον Windows Server 2016

Απενεργοποίηση του MapsBroker service μέσω PowerShell

Για να το απενεργοποιήσετε σε έναν Windows Server, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή στο PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή.

Get-Service -Name MapsBroker | Set-Service -StartupType Disabled

Εναλλακτικά, εφ’ όσον χρησιμοποιείτε το PowerShell Remoting για την απομακρυσμένη διαχείριση των servers σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το cmdlet Invoke-Command για να στείλετε την εντολή από έναν σε πολλούς servers (one-to-many) για να αυτοματοποιήσετε λιγάκι τη διαδικασία. Οπότε, η εντολή θα είναι κάπως έτσι.

Invoke-Command -ComputerName srv01,srv02,srv03 -ScriptBlock {Get-Service -Name MapsBroker | Set-Service -StartupType Disabled}

Όπου στην παράμετρο -ComputerName δηλώνετε τα hostnames των servers διαχωρισμένα με κόμμα (,). Μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία μεταβλητή (πχ. $Servers) που θα έχετε δηλώσει προηγουμένως για την ίδια παράμετρο.

Απενεργοποίηση του MapsBroker service μέσω Group Policy

Για να αποτρέψετε την εκκίνηση του MapsBroker service για οποιοδήποτε άλλο Windows Server 2016 στην υποδομή σας μελλοντικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο policy στο Group Policy θέτοντας το service ως Disabled και εφαρμόζοντάς το στο κατάλληλο OU του Active Directory.

Το service θα το βρείτε στην ακόλουθη τοποθεσία ενός Group Policy Object.

Computer Configuration \ Policies \ Windows Settings \ Security Settings \ System Services

Εδώ, πατήστε διπλό κλικ στο service με όνομα Downloaded Maps Manager και ενεργοποιήστε τη θέση Disabled.

Απενεργοποίηση του MapsBroker service στον Windows Server 2016

Αυτό ήταν!

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.