Επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων στον Windows Server 2016

Από τα Windows 8 και τον Windows Server 2012 έχει αλλάξει λιγάκι η συμπεριφορά όταν διαγράφουμε αρχεία από τον File Explorer. Το παλιό καλό παράθυρο που ζητούσε την επιβεβαίωση μας “Είστε σίγουροι ότι θέλετε να διαγράψετε αυτά τα αρχεία;” είναι πλέον απενεργοποιημένο ως προεπιλογή και πλέον όταν γίνεται μία διαγραφή αρχείου τότε μεταφέρετε απευθείας στον Κάδο Ανακύκλωσης (Recycle Bin) χωρίς να μας ρωτήσει.

Άλλοι, πιο τολμηροί, προτιμούν τη λύση του Shift + Delete που διαγράφει τελείως τα αρχεία παρακάμπτοντας τον Κάδο Ανακύκλωσης.

Λόγω του ότι αρκετοί από εμάς, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, είμαστε λίγο “ευαίσθητοι” με τη διαγραφή αρχείων γενικότερα, προτιμούμε να ενεργοποιήσουμε αυτή την επιβεβαίωση για να έχουμε έστω ένα μικρο ποσοστό δεύτερης σκέψης πριν προχωρήσουμε στη διαγραφή αρχείων.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε πώς να ενεργοποιήσουμε το παράθυρο επιβεβαίωσης κατά τη διαγραφή αρχείων πριν σταλούν στον Κάδο Ανακύκλωσης μέσω του γραφικού περιβάλλοντος αλλά και μέσω του Group Policy. Χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τα client PCs.

Επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων μέσα από το γραφικό περιβάλλοντος

Η διαδικασία απλή και γρήγορη. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης (Recycle Bin) στην επιφάνεια εργασίας και έπειτα στην επιλογή Properties.

Επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων στον Windows Server 2016

Στο παράθυρο ρυθμίσεων, ενεργοποιήστε την επιλογή Display delete confirmation dialog και πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων στον Windows Server 2016

Επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων μέσω του Group Policy

Το Group Policy Object που είναι υπεύθυνο για την επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων βρίσκεται στην τοποθεσία:

User ConfigurationPoliciesAdministrative TemplatesWindows ComponentsFile Explorer (ή Windows Explorer σε παλαιότερες εκδόσεις).

Επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων στον Windows Server 2016

Εδώ, ρυθμίστε το setting Display confirmation dialog when deleting files ως Enabled.

Επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων στον Windows Server 2016

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.