Αυτόματη σύνδεση χρήστη σε Windows VM

Μία από τις πιο βαρετές ενέργειες που υπάρχουν κατά τις δοκιμές διάφορων VMs στο virtual lab είναι αναμφισβήτητα η πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης για την είσοδο στα Windows ή τον Windows Server. Ευτυχώς για πολλούς, στο VMware Workstation υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης στο λογαριασμό που θα επιλέξετε και έτσι μπορείτε να παρακάμψετε την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης.

Σημείωση: Για την αυτόματη σύνδεση στα Windows θα χρειαστεί να επιλέξετε έναν ήδη υπάρχον τοπικό χρήστη του VM και όχι ένα domain account. Επίσης, είναι απαραίτητο να έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη έκδοση των VMware Tools στο εκάστοτε VM.

Αυτόματη σύνδεση χρήστη σε ένα Windows VM

Σε ένα Windows VM που ήδη τρέχει (είναι απαραίτητο να είναι σε λειτουργία), ανοίξτε το μενού VM και έπειτα πατήστε στην επιλογή Settings για να ανοίξει το παράθυρο ρυθμίσεων του VM.

Αυτόματη σύνδεση χρήστη σε Windows VM

Εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα Options και έπειτα στην ενότητα Autologin. Πατήστε στο κουμπί Enable και στο νέο παράθυρο πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού χρήστη που θέλετε να συνδέεστε αυτόματα με την εκκίνηση του Windows VM.

Αυτόματη σύνδεση χρήστη σε Windows VM

Επαναλαμβάνω, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα local χρήστη των Windows (standard ή administrator account) και όχι κάποιο domain account.

Αλλαγή χρήστη ή απενεργοποίηση της αυτόματης σύνδεσης

Από το ίδιο σημείο των ρυθμίσεων του VM, μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο χρήστη πατώντας στο κουμπί Change ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση πατώντας στο κουμπί Disable.

Αυτόματη σύνδεση χρήστη σε Windows VM

Τέλος, να αναφέρω ότι αν ο κωδικός πρόσβασης του χρήστη λήξει, τότε θα χρειαστεί να κάνετε “κανονική” σύνδεση στα Windows αφού έχετε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης και έπειτα να ενημερώσετε τον κωδικό και στις ρυθμίσεις του VM.

Σχετικά με Dimitris Tonias 93 Άρθρα
Focused on Microsoft technologies such as Windows Server, Office 365 and Hyper-V.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email δε θα δημοσιοποιηθεί.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.